Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht...
De goedheiligman is weer in het land en de winkels liggen weer vol met pepernoten, taaitaai, kruidnoten, schuimpjes, suikerbeestjes en nog veel meer lekkernijen. Zo kwam ik op het idee om een kruidnoten taart te maken.
Eerst heb ik een biscuit gebakken met een biscuitmix er zijn ook recepten voor biscuit, maar die vind ik toch een stuk minder lekker en luchtig. Het biscuit in drie lagen doorgezaagd met een taartzaag en de onderste laag heb ik gevuld met aardbeienjam.
Voor de vulling wil ik een kruidnoten boter crème maken. Om de kruidnoten fijn te malen heb ik een mooi elektrisch hakmolentje, maar ik kan me zo voorstellen dat niet iedereen er een in de kast heeft staan. Je kunt de kruidnoten ook tussen twee vellen bakpapier leggen en dan met de deegroller er overheen rollen. Herhaal dit tot je het juiste resultaat hebt behaald. Maak nu 1 recept boter crème, voeg de kruidnotenkruimels toe en smeer het op de tweede laag van je taart.
Leg de bovenkant van het biscuit terug op de taart en smeer de taart af met naturel boter crème. Ik gebruik hiervoor altijd een groot paletmes met hoek hierdoor krijg ik mijn taart mooi strak en glad afgesmeerd. Als de taart afgesmeerd is dan is het normaal gesproken het moment dat de marsepein erop gaat, maar in dit geval ga ik het iets anders doen, we gaan er kruidnoten opplakken.
Op de bovenkant heb toeven gespoten met aangevette slagroom het recept hiervan is te vinden in een eerder bericht op dit blog. Als laatste heb ik hem nog wat gedecoreerd met kruidnoten en chocolaatjes.
.jpg)
Fijne Sinterklaas!!
xxx Wendy
Leuk!! :)
BeantwoordenVerwijderen