Heb je een taart gebakken en afgewerkt met mooie slagroom toeven zie je ze langzaam uitlopen en wegzakken. Heb je dit weleens meegemaakt? Lees dan nu verder voor de oplossing! Aangevette slagroom is een stevige slagroom die uitermate geschikt is om toeven mee te spuiten. En niet geheel onbelangrijk het is lekker!
Ingrediƫnten
- 200 ml koude slagroom
- suiker ( naar wens)
- 2 tl. slagroomversteviger
- 80 gram koude mascarpone
Het is heel belangrijk dat alles goed koud is en met alles bedoel ik de ingrediƫnten, maar ook de beslagkom en de garde. Even een uurtje in de koelkast is voldoende. Mix de slagroom, suiker en de slagroomversteviger tot zachte pieken. Roer in een apart bakje de mascarpone even los en voeg het bij de slagroom. Mix nu tot je stevige pieken kunt trekken.
.jpg)
Nu is de aangevette slagroom klaar voor gebruik. Ik gebruik altijd een wegwerpzak met tip M1 van Wilton ( te koop bij www.jouwtaartshop.nl).
Om mooie toeven te spuiten, spuit je de toef van buiten naar binnen. De aangevette slagroom moet je wel in de koelkast bewaren. Je kunt er eventueel een kleurtje aan geven doormiddel van eetbare kleurstof.
Veel liefs Wendy
Geen opmerkingen:
Een reactie posten