dinsdag 5 november 2013

How to Cakepops



 
Benodigdheden
  • chocoladecake
  • chocoladepasta
  • candy melts of chocola
  • cakepopstokjes
 
 
 
Leg de cake in een schaal en verkruimel hem. Ik heb een chocoladecake  gewoon uit de supermarkt gebruikt, maar je kan hem natuurlijk ook zelf bakken.. Doe er een eetlepel chocoladepasta in en roer dat goed door. Probeer nu met een beetje kneden een bal van 20/25 gram te maken. Lukt het niet en valt de bal elke keer uit elkaar dan moet er nog een eetlepel chocoladepasta in. Herhaal dit net zo lang tot je een mooie bal kan kneden. Maar pas op dat je er niet teveel pasta in doet dan worden de ballen te klef en zullen ze van het stokje afzakken.                                 
                                  
 
 
Als alle balletjes klaar zijn leg je ze een tijdje in de vriezer. Nu heb je de tijd om de chocola te smelten. Ik heb een mooi smeltpannetje, maar mocht je die niet hebben dan kan je de chocola smelten au bain Marie of gewoon in de magnetron. Bij het smelten in de magnetron moet je er wel goed opletten dat je de chocola niet te heet maakt. De chocola is goed als het vloeibaar van een lepel afloopt. Als de chocola nog te dik is dan kun je hem dunner maken door er wat crisco* door te doen . 
 
 
 
Zo nu de chocolade gesmolten is is het tijd om de balletjes chocoladecake uit de vriezer te halen. Doop nu een klein puntje van het cakepopstokje in de chocolade en steek hem vervolgens in een cakebal tot ongeveer halverwege. Doe dit rustig en met beleid! 

 
 
 
Leg de cakepops nu nog even een kwartiertje in de koelkast.
 
 
 
Doop de cakepop in de chocola en draai hem voorzichtig rond.
 
 
 
 
 
Laat hem boven heb bakje/schaaltje een tel uitlekken en als je de cake pop in je linkerhand hebt dan tik je zachtjes met je rechterhand op je linker pols en draai hierbij voorzichtig de cake pop rond. Hierdoor valt de overtollige chocola eraf (en niet het hele balletje!!!)  en het balletje wordt super glad!
 
 
Laat ze een klein beetje opdrogen. Ik vind het leuk om de bovenkant nog in te dopen in een decoratie. Deze keer heb ik knettersuiker ( als dit nat wordt in je mond gaat het knetteren, een echte hit bij de kinderen) , nootjes en gekleurde musketzaad gebruikt.
 
 
 
 
En zo kun je natuurlijk eindeloos decoreren met gekleurde suikers, musketzaad, maar ook met fondant of marsepein.
 
 
 
 
 
*Crisco is een plantaardige vet dat in de Amerikaanse keuken gebruikt wordt in plaats van boter of margarine. Er zit 50% minder verzadigd vet in dan in boter. En er zit geen smaak aan dus ideaal om de chocolade mee te verdunnen.
 

 Liefs Wendy
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten