Gevulde speculaas taartje vind ik ook weer zo'n typische lekkernij voor deze tijd van het jaar. Ik zie het al weer helemaal voor me... lekker een lange wandeling in het bos en dan heerlijk naar binnen aan een kop warme chocolade ( met een flinke toef slagroom, als we het fout doen dan wel goed fout!!!) met een stuk zelfgebakken gevulde speculaas.
Benodigdheden
speculaasmix
boter
250 gram amandelspijs
1 eetlepel citroenrasp
2 eigeel
garneer amandelen
Eerst maak ik het speculaasdeeg. Ik heb een mix gebruikt dus volg gewoon de instructies van het recept op de verpakking. Speculaasmix, boter en het eigeel kneden tot een glad en egaal deeg.
Wikkel de bal deeg in huishoudfolie en leg hem minimaal 2 uur in de koelkast.
Rol 2/3 van het deeg uit tot een mooie plak iets groter dan je bakvorm. Ik heb een kleine vlaaivorm gebruikt, omdat ik dat kartelrandje zo leuk vind om de taart ;-) Leg de plak over de bakvorm en druk hem goed aan. Als je vervolgens met een rolstok over de bovenrand rolt dan "snij" je het randje mooi strak af.
Kneed de amandelspijs met een eetlepel citroenrasp en een eigeel goed door. Met koude natte handen blijft het niet zo kleven. Leg de amandelspijs in de bakvorm en duw het met de bolle kant van een goed aan.
Rol het laatste deel van het deeg uit en leg het over de bakvorm rol er weer met de rolstok over en je taartje is mooi afgewerkt. Bestrijk het taartje met een beetje losgeklopt ei en leg dan de halve amandelen er op en smeer deze dan nog af met een beetje ei. Met een vork kun je nog wat decoratieve gaatjes prikken. Bak het taartje op 180 graden in 40 minuten gaar.
xxx wendy
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten