maandag 27 januari 2014

Praline truffels

 
 
Wie houdt er nou niet van chocola?  Het is helemaal niet moeilijk om praline truffels te maken. In dit blog bericht leer je hoe je zelf truffels maakt.  Op internet vond ik verschillende recepten om truffels te maken en ik heb een combinatie gemaakt van een paar recepten gemaakt. ik heb in het hele recept melk chocola gebruikt , maar je kan ook witte of pure chocolade gebruiken.

Benodigdheden

Voor de vulling
100 gram chocola
100 gram slagroom

Voor het dompelen
200 gram chocola

Voor de decoratie
100 chocoladesnippers







 
 
Doe de slagroom en de chocola in een pan en verwarm al roerend tot de chocolade helemaal is opgelost. Laat de praline crème  iets afkoelen en mix het daarna nog eens goed door. Doe de praline crème nu in een spuitzak en laat het verder afkoelen in de koelkast. 

 
Spuit nu kleine bergjes praline crème , ik heb dit op een klein dienblad ingepakt met huishoudfolie gedaan. Steek in elk bergje een cocktailprikker en zet het blad met vulling in de vriezer. In de tussentijd kun je de chocola smelten voor het dompelen van de truffels.
 
 
Als de chocola gesmolten is haal je de praline crème uit de vriezer en dompel je ze 1 voor 1 in de chocola. Laat ze even uitdruppelen en doop ze nu in de chocoladesnippers. Vergeet nu niet de cocktailprikkers uit de truffels te halen.  

 
 
 
 

Veel liefs Wendy



Geen opmerkingen:

Een reactie posten