vrijdag 27 december 2013

Churros met chocoladesaus

 

De laatste tijd kom ik overal van die churros tentjes tegen. Na meerdere keren doorgelopen te zijn moest ik het natuurlijk ook een keer proeven en geloof me ze zijn echt verrukkelijk!! Het zijn een soort gefrituurde deegstengels gerold in kaneelsuiker en gedoopt in chocoladesaus. Nu op zoek naar een lekker vergelijkbaar recept en na wat zoeken op internet vond ik een recept.
 
 
Benodigdheden
 
100 gram boter
100 ml water
100 ml melk
theelepel zout
100 gram bloem
4 eieren
olie om in te frituren
kaneelsuiker (of 100 gram suiker met 2 tl. kaneel)
 
Chocoladesaus
 
130 gram pure chocolade
100 ml. melk
 
 
 
 
Breng de boter, water, melk, en zout aan de kook. Als het kookt dan voeg je de bloem toe en laat je dit al roerend  in 3 minuten gaar koken. Je hoort de bloem echt sissen in de pan en het deeg zal ook een beetje aankoeken aan de bodem. Geen zorgen dit hoort erbij!


Haal nu het deeg van het vuur en doe hem in een schaal. Voeg nu 1 voor 1 de eieren toe.


In het begin lijkt het net of de eieren niet opgenomen worden door het deeg, blijf gewoon doorroeren het komt goed. Als het deeg klaar is doe je hem in een spuitzak met een grote kartel spuitmond en leg je hem in de koelkast. Je kunt het deeg heel goed een dag van te voren maken als je hem maar in de koelkast bewaard.


 
 
Om de churros te frituren gebruik ik zonnebloemolie. Deze verwarm ik tot 180 graden. Het is belangrijk om de temperatuur goed in de gaten te houden hij mag niet te laag zijn, maar zeker niet te hoog. Ik heb een suikerthermometer ( gekocht bij www.jouwtaartshop.nl) in de olie gezet en kan zo de temperatuur goed in de gaten houden.

 
 
Pak nu de spuitzak en knijp wat sliertjes deeg in de pan. Je kan ze ook afknippen met een schaar dan hebben ze niet van die puntjes aan de voor en achterkant. 


 

Draai ze als ze bruin zijn aan de onderkant om met de schuimspaan.

 
Als ze gaar en aan twee kanten bruin zijn dan kan je ze uit de olie halen. Laat ze goed afdruipen en leg ze daarna in het vergiet op wat keukenpapier.

 
Rol ze als ze nog warm zijn door de kaneelsuiker. Leg ze nu op een schaaltje en houdt ze warm op een rechaud.
 
 
 Doe de melk samen met de chocolade in een pan en verwarm dit net zolang tot de chocolade helemaal is opgelost. En klaar is de chocoladesaus!
 

 
Mmmm smullen maar!!
 
Liefs Wendy
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten