maandag 1 juli 2013

Brownie ijsjes


Enige tijd geleden heb ik van mijn man een Brownie maker gekregen. Al een aantal keer heeft hij gevraagd of ik hem al gebruikt heb, sorry schat nog geen tijd voor gehad. NU is het dan hoog tijd om hem een keer uit te proberen.


*

 
 
Brownie mix gemaakt gewoon uit een pakje en vervolgens in het apparaat gegoten. Na ongeveer 6-7 minuten zijn de brownies klaar. Voorzichtig ( ze zijn echt heel zacht en breken snel doormidden ) uit het apparaat gehaald met een vork en op een rooster gelegd. Met een mes een kleine inkeping gemaakt waar het ijsstokje moet komen en nu rustig en met beleid het ijsstokje erin duwen. Nu moeten ze helemaal afkoelen. Doe dit wel op een rooster anders gaan ze 'zweten'.
 
 

                                                 
                                                   
 
Terwijl we  wachten tot de brownie's afgekoeld zijn gaan we chocolade smelten. Ik gebruik gekleurde chocolade  ofwel candy melts. Er zijn meerdere manieren om te smelten;
  • in de magnetron
  • au bain marie
  • in een chcolatiere
 
 
 





 
 
Ik gebruik de chocolatiere, maar de andere manieren gaan ook prima. De chocolade moet helemaal gesmolten zijn en er mogen geen klontjes inzitten. Het moet de consistentie van yoghurt hebben. Mocht het nog te dik zijn voeg dan wat crisco toe. Crisco is plantaardig vet en is te koop bij Jouwtaart of bij de grotere supermarkt. Doop nu de brownie voorzichtig in de chocolade en laat hem goed uitdruppelen. Leg hem op een stuk bakpapier en bestrooi hem eventueel met wat sprinkels.
 
 







* Je kan brownie's ook gewoon in de oven bakken en ze dan op maat snijden.
 
 
 
Veel bakplezier!!
 


 

1 opmerking: