woensdag 3 juli 2013

mini appeltaartjes




 
 
Vandaag ga ik iets maken wat al heel lang op mijn "to do" lijstje staat. Het is helemaal niet moeilijk, maar gewoon leuk om te maken. Ik ga mini appeltaartjes maken!




 Bij de supermarkt een pak appeltaart mix gekocht en het deeg volgens de verpakking gemaakt. In een schaal de stukjes appel, gewelde rozijnen, suiker en kaneel gemengd.
 
 
 
 
 
 
 Vergeet niet om een klein beetje deeg apart te leggen voor de bovenkant. Het deeg uitrollen tot een dikte van ongeveer 4 mm.  Met een ronde kartel uitsteker
rondjes uit het deeg steken van 7 cm. ( diameter cupcakevorm + 2 cm, dus in mijn geval 5 +2)
Het deeg rondje op de ingevette cupcakevorm leggen en met de vingers voorzichtig in vorm duwen.
 
 
 


 
 Het mengsel van appel, rozijnen, suiker en  kaneel in de cupjes scheppen en goed aanduwen. Let op dat je niet te hard duwt en door de bodem gaat.
 

 
 
Maak van het restje deeg de bovenkanten van de taartjes. Dit kan op verschillende manieren. Je kan bijvoorbeeld een soort ruitje vlechten, maar ook gewoon een rond plakje deeg bovenop leggen. Ik heb er voor gekozen om allemaal kleine stukjes te gebruiken hierdoor  krijg je een beetje een grillig effect. Zo nu zijn de taartjes klaar om in de oven te gaan. Je bakt ze in een voorverwarmde oven van 160 graden in ongeveer 45 minuten gaar.
 




 
 
Een toef slagroom en een stukje appel om het geheel af te maken.
En smullen maar.....
 

Eet smakelijk!
 

1 opmerking: