vrijdag 27 september 2013

Zeehonden familie

 


 
 
 
Kun je een taart maken met zeehonden? Tuurlijk!  Eerst even flink speuren op Google voor inspiratie. En dan alle inkopen doen en beginnen... Boetseren met marsepein is een gevalletje apart. Marsepein wordt niet hard zoals we dat wel zien met fondant. Dus het risico met marsepein is dat het wat inzakt. Dit uit ervaring, de zeehonden waren de volgende dag ook behoorlijk uitgezakt en fatsig!! Na wat reconstructie werk en wat ondersteuning met ongekookte spaghetti kon ik weer verder. De taart is gevuld met een aardbeien jam en een vanille boter crème. Afgesmeerd met boter crème en toen bekleed. Eerst een klein rondje licht blauw rechts onder in de hoek hierop een klein rond stukje bakpapier. Nu bekleed je de hele taart met marsepein, onthoud wel waar je het bakpapiertje hebt gelegd. Maak met een tooltje een gaatje ongeveer in het midden van het rondje en vanuit het midden snij je de punten. Vouw de punten voorzichtig naar buiten en haal het bakpapiertje eruit. Zeehondjes op hun plek en hier en daar wat bloemetjes, naam en leeftijd en klaar is kees!
 
 
 
 
 
Veel liefs, Wendy
 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten