vrijdag 20 september 2013

Gevulde koeken




  • 400 gram bloem
  • 300 gram boter
  • 250 gram basterdsuiker
  • 2 gram zout
  • 1 ei
  • 2 theelepels koek/speculaaskruiden
  • 250 gram amandelspijs
  • halve amandelen
 
 Wat ik al heel lang wilde doen is zelf gevulde koeken bakken!
Alle ingrediƫnten (Laura's Bakery) klaar gezet en aan de slag.
 
                        
                                

 Meng de bloem, basterdsuiker, zout en de koekkruiden goed door elkaar. Voeg de in kleine stukjes gesneden boter toe en kneed dit tot een egaal deeg.
 
 
 
Rol het deeg uit op een met bloem bestrooid werkblad tot een dikte van ongeveer 0,5 cm. Steek hier 28 rondjes met een diameter van 9 cm uit.
Leg 14 rondjes op een bakplaat en leg op elk rondje een bolletje amandelspijs.
Druk het spijs iets plat en leg er vervolgens een rondje deeg overheen.
Nu alleen nog even de halve amandelen erop en afsmeren met het geklopte eitje.
 
 
 
Zet de bakplaat in de voorverwarmde (160 graden ) oven en bak de gevulde koeken in 30 tot 35 minuten gaar. Laat ze ongeveer 10 minuten afkoelen op de bakplaat en leg ze dan op het rooster om ze verder te laten afkoelen.
Maar.... voor ze helemaal afgekoeld zijn even een kopje thee met een heerlijk zelfgebakken warme gevulde koek, das genieten!!
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten