woensdag 19 juni 2013

Gekleurde koekjes



Koekjes bakken is de nieuwe trend!
Als kind heeft iedereen weleens koekjes gebakken. Op dit moment is iedereen koekjes aan het bakken jong en oud. Hoe leuk is het om aan het eeuwen oude koekjes bakken een nieuwe twist te geven.
We gaan gekleurde koekjes maken.

Begin met het maken van een basis koekjes recept.
  • 250 gram boter op kamertemperatuur
  • 150 gram suikerbakkerspoeder
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 1 ei
  • 450 gram bloem
  • halve theelepel zout
  • Americolor kleurstof



       
Meng de boter, suikerbakkerspoeder en vanille-extract tot een romig mengsel.

 Voeg het ei toe en mix het nog even goed door.

 
Voeg  de bloem en het zout toe en kneed dit geheel met de hand door.
Kneed tot het deeg een mooie samenhangende bal wordt.

 
Verdeel het deeg in gelijke stukken en druk er een deuk in.
Hier doe je vervolgens een druppel kleurstof in.

 
Kneed de kleurstof goed door het deeg tot er een egale massa ontstaat.
Tip: gebruik voedselveilige handschoenen

 
Bedenk van te voren wat je wilt maken dan kun je de kleuren daar op aanpassen.

 
Alles gekleurd.......

 
Als alles gekleurd is verpak je de stukken luchtdicht in folie.

 
Plaats de verpakte stukken deeg op een schaal/bord in de koelkast.

 
Laat het deeg minimaal 1 uur rusten in de koelkast.



Bekleed de bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 160 graden.
                                                                                  
Rol het gekoelde deeg uit met een roller. Rol een plak van ongeveer 0,5 cm dik.

Steek de koekjes uit met behulp van uitstekers.


Met gekleurd deeg kun je natuurlijk
alle denkbare combinaties maken.
Leg alle koekjes op het bakblik.


Bak de koekjes nu ongeveer 20 minuten.
  


Laat de koekjes na het bakken nog 10 minuten op het bakblik liggen, voordat je ze op een rooster helemaal laat afkoelen.
En zeg nou zelf.....Ze zijn toch te leuk!
 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten